Commercieel Manager

Regio: Hengelo
Inzetbaarheid: Fulltime
Status: Reacties zijn welkom
Adviseur: Pieter-Bas van Vliet

Functieprofiel
Je bent verantwoordelijk voor de commerciële resultaten (omzet/marge) van Lesscher IT. Je levert een zichtbare en relevante bijdrage aan de commerciële koers van het bedrijf. Met je achtergrond en werkervaring in sales & marketing weet je deze koers op creatieve en pragmatische wijze te vertalen naar mensen, middelen en processen. Je geeft leiding aan de afdeling verkoop. Hierbij ligt de nadruk op het inspireren en coachen van de medewerkers. Je haalt je plezier uit het faciliteren van een optimale werkomgeving zodat jouw medewerkers effectief én efficiënt kunnen werken. Je levert input voor de afdeling marketing, gericht op het genereren van kwalitatieve leads en weet deze te borgen in de commerciële werkprocessen. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de ICT-branche (o.a. Cloud-oplossingen) en vertaalt deze naar het dienstenportfolio van Lesscher IT. Dankzij je representatieve en nuchtere uitstraling ben je in staat om Lesscher IT extern uitstekend te vertegenwoordigen en nieuw commerciële kansen in de markt te signaleren en om te zetten naar concrete acties.

Het betreft een verantwoordelijke functie binnen een toonaangevend ICT-bedrijf met een lange en succesvolle historie. Samen met de medewerkers bouw je verder aan de toekomst van het bedrijf gericht op continuïteit, groei en rendement.

Verantwoordelijkheden
Vertalen van strategische koers naar commercieel beleid
Coachen en ontwikkelen van de afdeling verkoop
Opzetten en uitbouwen van nieuwe afzetkanalen
Onderhouden van contacten met klanten en partners
Realiseren van slimme en pragmatische veranderingen
Ontwikkelen van nieuwe diensten en producten
Leveren van input voor afdeling marketing
Onderhouden van contacten met andere Odin-bedrijven
Lid van het management team
Rapporteren aan en sparren met de Operationeel Directeur

Wij vragen
HBO werk- en denkniveau
Opleiding in commerciële of bedrijfskundige richting
5-10 jaar concrete werkervaring opgedaan als lijnmanager binnen een commercieel bedrijf
Bewezen succesvol in stimuleren en motiveren van salesmedewerkers
Inventariseren en analyseren van mogelijkheden voor nieuwe of bestaande diensten en technologieën in bestaande en nieuwe markten
Sterke affiniteit met b-to-b sales en marketing
Actuele kennis en ervaring met ICT, waaronder Cloud-oplossingen, is een must
Type: prikkelend, pragmatisch, resultaatgericht, creatief en vasthoudend

Bedrijfsomschrijving
Lesscher IT is een gerenommeerd ICT-bedrijf. Zij ontwerpt, bouwt en beheert ICT-infrastructuren en Cloud-oplossingen. Hierbij richten zij zich op middelgrote en grote organisaties in het MKB, zorg en de overheid. Het bedrijf heeft in ruim 20 jaar tijd een uitstekende reputatie opgebouwd als een betrouwbare en innovatieve ICT-partner binnen Oost-Nederland. Bij Lesscher IT werken 80 medewerkers verdeeld over 3 afdelingen: Verkoop, Consultancy & Projecten en Dienstverlening. De medewerkers van Lesscher IT zijn deskundig en betrokken. Dankzij haar goede reputatie én het voortdurend investeren in de ontwikkeling van de medewerkers heeft Lesscher IT bij tal van A-merk leveranciers (HP, Microsoft, VMWare, Citrix, Cisco, Netapp) de hoogste partnerstatus verworven.

Lesscher IT behoort tot de Odin Groep. Deze holding bestaat uit 7 gespecialiseerde ICT-bedrijven met totaal 310 medewerkers. De bedrijven binnen de Odin Groep hebben elk hun eigen expertise en werkterrein. De groep vormt voor hen de solide basis om te excelleren en elkaar te versterken. Bovendien biedt de Odin Groep de brede backoffice-ondersteuning die de bedrijven in staat stelt zich te focussen op hun specialismen en zo hun eigen succes én dat van hun klanten te bevorderen.

Geïnteresseerd?

  Uw naam (vereist)

  Uw e-mail (vereist)

  Onderwerp

  Voeg uw CV toe

  Uw bericht

  Reacties zijn gesloten.